Schriftelijke vragen inzake controleren QR-code in de horeca n.a.v. uitspraak minister Grapperhaus

Aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht
Postbus 1992
6201 BZ MAASTRICHT

Maastricht, 2 november 2021,

Betreft: Schriftelijke vragen inzake controleren QR-code in de horeca n.a.v. uitspraak minister Grapperhaus

Geacht College,

De minister deed een beroep op ondernemers om secuur toe te zien op het gebruik van QR-codes. Voor veel ondernemers is dit een hele klus. Ze zouden om het goed te doen extra handjes moeten inhuren. Iets wat na deze crisis voor velen niet te betalen is. Voor de handhaving van de coronaregels heeft het ministerie 45 miljoen euro beschikbaar gesteld aan gemeenten. Dat geld kan volgens Grapperhaus worden ingezet voor undercover controles, maar zou ook ingezet kunnen worden om de horeca te helpen beter te controleren.

Hierover heeft Partij Veilig Maastricht enkele vragen:

1 Bent u op de hoogte van de uitspraak van de minister? Zo ja, bent u bereid te onderzoeken of dit geld ingezet kan worden om de horeca te helpen beter te controleren i.p.v. controles om ze
te beboeten?

2 Gezien de urgentie i.v.m. het oplopend aantal besmettingen, is het misschien een idee om de horeca te helpen door ze van posters te voorzien in verschillende talen die ze kunnen gebruiken, zodat de gasten weten wat van hun verwacht wordt? Immers niet elke horecaondernemer spreek verschillende talen, en hier gaat het vaak al mis.

Tiny Meese
Partij Veilig Maastricht