De “Mestreechter Geis” wint altied!

Het regende de hele dag berichten. Met name negatieve berichten op social media. Vandaag zou Maastricht aan de beurt zijn met rellen. De gruwelijke situaties die we zagen in o.a. Eindhoven, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Amsterdam etc…..nee dat zou Maastricht niet moeten overkomen. Supporters van MVV, Angel Side, Sjengen en sympathisanten riepen iedereen op om “eus Mestreech” met “hand en tand” te beschermen. Natuurlijk werden de negatieve signalen niet genegeerd door horeca en ondernemers.

Massaal werden zaken en cafés in de binnenstad uit voorzorg gebarricadeerd. Zou het dan toch gaan gebeuren?

Ondertussen werd er in overleg met de politie, de burgemeester en de Veiligheidsraad een noodverordening uitgeschreven geldend tot en met 7 februari 2021. Maar wat gebeurt er in de oudste stad van het land? Zoals beloofd waren MVV-supporters en uiteraard vele overige Maastrichtenaren massaal aanwezig op de Markt. Niemand komt aan onze stad! Maastricht komt vaak (ook onterecht) negatief in de media. Deze keer is het anders; namelijk zoals het hoort! In een zeer vreedzame en gezellige tocht trokken honderden mensen van de Markt richting het station en via de Kesselskade weer naar het Vrijthof. Geen wanklank, maar vriendschap, respect en tolerantie stonden hoog in het vaandel. Lachende politieagenten die opgelucht waren…
Partij Veilig Maastricht is “zoe gruuts wie ‘ne pauw” op al die “Mestreechtenere” die er stonden voor hun stad! De fractie kan alleen maar een grote buiging maken. Laten we hopen dat het rustig blijft in onze stad. Voor alle burgers, voor de horeca, onze ondernemers, maar zeker ook voor onze hulpdiensten; de politie, brandweer, ambulance en verplegend personeel. Een speciaal woord van dank aan Jeffrey de Vries van “Wat is loos in Mestreech”! Met zijn live-opnames bereikte hij maar liefst 30.000 mensen en bleef zijn live-reportage niet onopgemerkt bij het landelijke nieuws. Nederland zag dat Maastricht een voorbeeld kan zijn voor het land. Daarom kunnen we met trots zeggen… “De Mestreechter Geis wint altied!”

Namens Partij Veilig Maastricht,

Bert Garnier