art. 47 vragen m.b.t. het annuleren/weigeren van evenementen

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Postbus 1992

6201BZ Maastricht.

Maastricht, 9 augustus 2021

Betreft: art. 47 vragen m.b.t. het annuleren/weigeren van evenementen

Geacht college,

Vol ongeloof heeft Partij Veilig Maastricht de berichten gelezen m.b.t. het weigeren van vergunningen voor evenementen in onze stad.

Het driedaagse evenement dat normaal op de Maaspromenade wordt gehouden, onder de naam “De Kadefeesten”, mag dit jaar niet door gaan omdat de gemeente de vergunning weigert.

Na meerdere pogingen om het evenement te verplaatsen heeft de gemeente namelijk ook de laatste poging van de organisatie afgewezen. Er zou te weinig capaciteit zijn vanwege andere evenementen of capaciteitsgebrek bij politie en handhaving om een dergelijk evenement te kunnen begeleiden.

Hetzelfde geld voor de vergunning voor Salsa en Tango bij Lure.

Nadat de overheid dit soort evenementen had goed gekeurd, is er meteen een vergunning aangevraagd. Een vergunning die al 28 jaar exact hetzelfde is. Daarnaast voldoet men aan alle maatregelen die er nodig zijn.

De gemeente blijft echter voet bij stuk houden en is van mening dat het evenement in de Covid-19 pandemie aangevraagd had moeten worden.

Hierover heeft Partij Veilig Maastricht enkele vragen:

1. Bent u op de hoogte van het feit dat de vergunningen voor deze evenementen niet worden verstrekt? Zo ja, wie neemt deze beslissingen en op welke grond?

2. Bent u het met ons eens, dat onze horeca heel veel voor de kiezen heeft gekregen in deze coronatijd en verregende zomer, en wij als gemeente alles uit de kast moeten halen om onze horeca te steunen? Zo ja, bent u bereid om dit jaar eenmalig de regels te versoepelen?

3. Kunt u aangeven welke evenementen wel doorgang vinden en hoeveel capaciteit van politie en handhaving daarbij nodig is?

In afwachting van uw vragen,

Namens de fractie van Partij Veilig Maastricht.

Tiny Meese, fractievoorzitter