Open brief m.b.t. carnaval

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Maastricht, 22 januari 2022.

Betreft: Open brief m.b.t. carnaval

Geacht College,

Het Kabinet zal a.s.dinsdag 25 januari betreffende de coronacrisis, mede ook op advies van het O.M.T., versoepelingen aankondigen. De horeca en culturele instellingen mogen onder voorwaarden weer open tot 20.00 uur. In het licht van deze versoepeling denken wij uiteraard ook aan de Mestreechter Vastelaovend. Over vijf weken hopen wij, met enige aanpassingen, weer in de ogen te kunnen kijken van ‘t Mooswief. Middels deze open brief doet de fractie van Partij Veilig Maastricht een beroep op de portefeuillehouder om er alles aan te doen om de Maastrichtenaar, maar zeker ook de noodlijdende horeca-ondernemers, maximaal te faciliteren, rekening houdend met de landelijke richtlijnen.

Stadscarnavalsvereniging de Tempeleers is bezig met een aangepast programma voor deze drie dolle dagen. Zelfs een Stadsprins behoort nog tot de mogelijkheden. Na een crisis van twee jaar zijn ook de Maastrichtenaren toe aan een hoognodig verzetje. Een positieve bijkomstigheid is dat Maastricht bekend staat vanwege de ‘straotcarnaval’. Wij verzoeken u dan ook niet te handhaven op het drinken van alcohol op straat, geluidwagens en ‘kare‘! Enige coulance richting de horeca zou zeker op zijn plaats zijn. Als iemand de Vastelaovend met ‘belump’ kan vieren dan is het wel de Maastrichtenaar. De Mestreechter Geis doet dan zijn werk.

Na de ellende van covid verdient de Maastrichtenaar dit jaarlijkse hoogfeest. Daarnaast hopen wij dat het aantal besmettingen niet lijdt tot meer druk in de zorg en ziekenhuizen. Zoals het er nu uitziet vindt er een positieve kanteling plaats. Voor Partij Veilig Maastricht staat gezondheid hoog in het vaandel. Wij denken met respect aan burgers die ons ontvallen zijn door corona of mensen die er complicaties aan hebben overgehouden. Echter, corona heeft onze burgers , jong en oud, ook mentaal hard getroffen. De Vastelaovend kan een goede remedie zijn.

Partij Veilig Maastricht,

Bert Garnier