Partij Veilig Maastricht roept op tot saamhorigheid

De afgelopen dagen zijn ze op tal van plekken in het Maastrichtse straatbeeld opgedoken: posters van Partij Veilig Maastricht. “Haal alles uit de kast. Hou elkaar vast.” De partij wil op die manier de inwoners van Maastricht oproepen om vooral elkaar in deze moeilijke tijden niet uit het oog te verliezen.

Fractievoorzitter Tiny Meese: “Er dreigt op dit moment een tweedeling in de maatschappij tussen personen die gevaccineerd zijn aan de ene kant, en personen die ongevaccineerd zijn, aan de andere kant. Het grote vraagstuk van dit moment ontwricht onze samenleving steeds meer. We voelen het overal om ons heen. Onze fractie worstelt heel erg met de ethische gevolgen van de tweedeling.”
Daarom besloot de partij dat het tijd was om een boodschap mee te geven. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels. “Het was nodig”, vindt Meese. “We willen zoveel mogelijk mensen bereiken en hopelijk net dat steuntje in de rug geven, wat ze nodig hebben. Dan is Engels in een stads als de onze een absolute must.” De Partij zegt meer dan ooit bij te willen dragen aan binding in Maastricht. “Soms heb je gewoon iemand nodig die zegt dat het goed komt”, besluit Meese.