1 APRIL – PARTIJ VEILIG MAASTRICHT: “PLAATS ROZE HEKJE TIJDELIJK IN BONNEFANTENMUSEUM”

Edit: uiteraard betrof het hier een 1 april-grap

Partij Veilig Maastricht zal in de ingelaste raadsvergadering van dinsdag 6 april a.s. komen met een motie om het roze hekje, dat sinds anderhalve week bekendheid geniet dankzij een aflevering van “Mr. Visser doet uitspraak” (opvolger “De rijdende rechter”), tijdelijk een plek te geven in het Bonnefantenmuseum.

Volgens fractievoorzitter Tiny Meese heeft het roze hekje datgene gedaan waar de stad in deze coronacrisis zo sterk behoefte aan had: “Het roze hekje heeft de hele stad verbonden en op één lijn gebracht. Dat krijgt André Rieu niet klaar. Verder heeft het Maastricht ook landelijk op de kaart gezet. Van allerlei plekken in het land komen nieuwsgierige mensen naar Nazareth om het geheel met eigen ogen te aanschouwen.”
De volksbuurt in Maastricht-Oost dreigt inmiddels te bezwijken onder de toeristische druk. Verkeersregelaars krijgen met moeite de verkeersdruk geregeld. Daarom stelt de partij voor om die druk te verlichten totdat het zwaartepunt van de hype voorbij is: “We hebben al overleg gehad met de directie van het Bonnefantenmuseum en die waren razend enthousiast en ook de eigenaresse van het hek is bereid tegen een schappelijk tarief het hek beschikbaar te stellen voor het museumpubliek. Het museum dekt deze kosten.” De partij hoopt dat de motie genoeg steun zal krijgen van de Maastrichtse gemeenteraad en heeft al toezeggingen van verschillende politieke collega’s mogen ontvangen.

Daarmee lijkt er na bijna twee weken drukte een oplossing te komen voor de buurt. “Ik ben blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen en de eigenaresse van het hek kan dan tevens de camerabewaking afbouwen. Ze was namelijk bang dat het hek vanwege de ontstane culturele waarde op enig moment gestolen zou worden”, aldus Meese.